TOTES LES MEVES OBRES

La Fortuna (2020)

 LA FORTUNA

Any: 2020.

Mides: 80 x 80 cms.

Tècnica: oli sobre tela.





La fortuna. La Sort. Particularment quan és bona.


La fortuna. La riquesa. Patrimoni, béns que hom posseeix. La riquesa de diners. De diners, però també la riquesa de salut, d’amor, de pau interior. Ser rics en energia, rics de família, d’amics. Rics de gratitud.


La Fortuna” (2020), la meva més recent pintura a l’oli, és la representació metafòrica i personal de dos dels significats que es desprenen de la paraula fortuna: sort i riquesa. La sort que les circumstàncies ens hagin portat a envoltar-nos de persones que ens aprecien i ens estimen, i la riquesa que ens aporta tot allò que no només ens omple les mans.


En aquesta pintura a l’oli (que està expressament connectada a l’obra anterior “La Festa” (2020) a través de les seves quatre cantonades), la sort i la riquesa es representen amb un mosaic multicolor de xapes de cervesa que vol significar un conjunt indeterminat de persones i la relació de fortuna que hi ha entre elles. Totes aquestes xapes, tot i tenir històries i procedències molt diverses, hi han acabat coincidint i hi han quedat immortalitzades, amb una mica de sort, per sempre més.

Per deixar palès el tema principal que dóna nom a l’obra, cinc xapes verdes formen, amb la seva disposició sobre la tela, un trèvol de quatre fulles.

Sabries trobar-lo?