TOTES LES MEVES OBRES

La Festa (2020)

Pintura a l'oli titulada "La Festa", de principis de l'any 2020.
Té unes mides de 73x100cms i representa un grup de xapes de cervesa, les unes sobre les altres, fent un bonic mosaic multicolor.

Aquest quadre, lluny de representar exactament el que el seu títol ens pot fer pensar, vol ser una metàfora de la diversitat que hi ha entre persones.

La idea em va venir un dia que el Xevi, un bon amic, em va posar a les mans el pot de vidre ple de xapes de cervesa que col.leccionava (i col.lecciona!). Allà dins hi havia tot un món: xapes que m'eren més conegudes, xapes cap per avall, xapes que només es deixaven entreveure, xapes amb la marca d'algun cop, xapes d'aquí i xapes d'allà. Totes tenien alguna cosa bonica que les feia especials, com les persones, i això s'havia de pintar.

Tenia clar que la manera que volia representar aquesta diversitat era des d'un pla zenital perquè totes les xapes quedessin a la mateixa distància (o tan com es pogués) de l'ull de l'observador per aconseguir que totes tinguessin la mateixa importància. Aquesta és clarament una influència de l'artista Josep Manuel Rigat, del qual n’admiro l’obra.
També volia compensar la distribució del color de les xapes perquè la vista no es carregués o cansés mirant l'obra. Per aquest motiu, vaig repartir les xapes de manera que formessin 4 triangles (groc, blau, vermell i verd) per tota la imatge. T'animes a buscar-los?

Així, la diversitat desordenadament ordenada va anar prenent forma al llarg de les setmanes per esdevenir finalment la representació d'aquesta gran trobada en la que totes i tots hem estat convidats. La festa.

"La Festa" (2020), de Ferran Serra