TOTES LES MEVES OBRES

Spartan Helmet (2017)

El dibuix "Spartan Helmet" representa un casc espartà de metall, amb alguns cops i talls segurament com a resultat d'una dura batalla.
Està fet en colors Caran d'Ache Supracolor Soft, retolador negre i gris fosc, pintura acrílica negra i, com a novetat en la meva obra, també he utilitzat pastel de color negre. El suport és l'habitual paper Canson Montval Aquarelle de 200 grs/m2.

La idea de fer el dibuix va ser senzilla: volia fer un regal a una bonica parella, molt treballadora i esportista, que es casaven al cap de poc, i vaig pensar que seria un detall que els agradaria.


"Spartan Helmet" (2017) - (ferranserra.com és una marca d'aigua no inclosa en el dibuix original).

A continuació us deixo algunes fotografies del procés de creació d'aquest dibuix que he tardat aproximadament un mes en completar.

Primer estudi de la imatge que vaig escollir. Són quatre línies fetes amb un boli Bic per trencar el gel..!


Un cop fet l'esquema a llapis sobre el full de paper, es podia començar a omplir amb els colors, sempre amb un full de paper blanc sota la mà amb la que dibuixo per no endur-me res.


En la següent fotografia es pot veure que ja tenia pràcticament completada (a falta de les ombres més importants) la part principal de la màscara frontal i només faltaven els perfils, de to més clar.


Aquí ja tenia completada la part més important de la cúpula superior del casc.

Aquí ja havia fet bona part del perfil de la màscara frontal i estava enfosquint encara més la part interior del casc perquè guanyés profunditat.


Un cop "acabat" el casc, vaig protegir el dibuix amb un paper, vaig esborrar les línies de la quadrícula a llapis, vaig delimitar els marges del dibuix amb cinta de pintor er no embrutar la taula i vaig començar a omplir els espais en blanc amb pastel tou de color negre.

Un cop omplerts els espais en color negre, vaig desprotegir el dibuix...


...i vaig acabar de perfilar, cuidadosament, el contorn del casc en pastel tou de color negre.


Un cop retirada la cinta de pintor, vaig omplir, en negre, els espais del marge que havien quedat de color blanc.
Aquest és el resultat al final del procés.


Només quedava envernissar el dibuix (unes quantes capes) i portar-lo a emmarcar amb els amics d'e.Marcs.