TOTES LES MEVES OBRES

Camí alpí (2013)

Amb el títol "Camí alpí" i amb unes mides de 50x60cms, en aquest dibuix s'hi pot veure en Sergi Cots en plena segona etapa de la Transalpine Run, una cursa a peu que travessa els alps de nord a sud i que es va celebrar el setembre de 2013.

En Sergi, que porta la muntanya a la sang, es mereix el meu modest reconeixement en forma de boligrafia.

Procés de creació del dibuix "Camí alpí":

Pas 1: Quadricular el full en blanc. En aquesta ocasió, el paper escollit és un Canson Montval Aquarelle de 300grs/m2. L'he tallat a una mida de 55x65 i hi he dibuixat, a llapis, un marc de 50x60 que és la mida que farà el dibuix. Llavors he quadriculat aquest primer marc amb línies a cada 4cms de separació.
Quadrícula a llapis sobre el paper.

Pas 2: Quadricular la imatge original. Enquadro la imatge original a una proporció equivalent a 50x60, la imprimeixo en un full DinA4 i la quadriculo amb el mateix número de línies que el full en blanc.
En aquesta ocasió, cada quadre de la imatge original fa 1,6cms i cada quadre del full en blanc fa 4cms, per la qual cosa la proporció entre original i full en blanc és de 1:2,5.
Gràcies a la gent de Salomon Trailrunning Deutschland per cedir-me la imatge original per poder-la boligrafiar amb tot detall.

Pas 3: Esquema a llapis. Es tracta de transportar l'esquema a llapis de la imatge original al full en blanc. És un procés laboriós i molt important perquè ens marca on anirà el bolígraf que ja no podrem esborrar.
Esquema a llapis.

Pas 4: Primeres traçades amb el bolígraf. He començat a omplir el dibuix amb bolígraf de color negre i, com és habitual en els meus dibuixos, començo a dibuixar per les parts més fosques de la imatge: en aquest cas, els pantalons i la cremallera. Tot i que no és definitiu, ja es pot dibuixar en varis tons de gris per començar a definir les ombres.
Primeres traçades amb el bolígraf.

Pas 5: Creació del dibuix. A partir d'aquí, es tracta d'anar copiant, tan bé com es pugui, la imatge original.
Aquest n'és el resultat final:
Estat del dibuix a dia 18/12/2013.