TOTES LES MEVES OBRES

Una boligrafia, pas a pas (2)

Pas 2: Determinar la mida del dibuix.
Després de trobar una imatge que doni joc, és l'hora de plantejar-se en quina mida la reproduirem. Tant si ens decidim per un dibuix gran com si ho fem per un de petit, hem de tenir clar que les dues opcions presenten avantatges però també inconvenients.
Degut a la dificultat de dibuixar amb una eina que deixa tinta en un espai de menys de mig mil·límetre i que no es pot difuminar, un dibuix de grans dimensions ens farà suar de valent. D'aquesta manera, un dibuix amb moltes parts fosques (vegeu "Scooter series #1" i "The Boss in the shadow") ens ha de fer considerar la idea de limitar-ne les dimensions ja que ens deixarem el canell en la fase d'omplir les parts fosques amb bolígraf. Malgrat aquest inconvenient, un dibuix de grans dimensions (a partir de 60cms x 40cms) ens permet un marge d'error més elevat, ja que no exigeix tant detall.
Un dibuix petit no "vesteix" tant però la dificultat augmenta considerablement degut a que és molt més difícil introduir detalls en l'escena. Imaginem un exemple: en el cas del dibuix "Ull per la finestra", l'ull representat té unes dimensions de 7cms x 7cms. Seria impossible fer un ull amb tant detall com aquest en un dibuix com el de George Washington "One Dollar". Així, la imatge ja ens pot portar implícita una dimensió ideal.
Jo recomano començar per dibuixos més aviat petits (20cms x 15cms) i mica en mica anar-se atrevint per projectes més grans.